Факти, які ви могли не знати про італійську пасту

Сьогодні розповімо вам цікаві факти про італійську пасту, які ви, можливо, не знали, і зробимо це більш детально.
- На початку історії пасти в Італії вона була скоріше солодкою стравою, яку їли з медом і корицею.
- Вважається, що перша версія пасти була làgana — тонкі прямокутні шматочки, які віддалено нагадують сучасні листи лазаньї або коротку плоску локшину.
- Солону пасту стали споживати широко, включаючи як фастфуд на вулицях, близько 1500 року в Неаполі. Тоді до пасти додавали лише сир.
- Перші соуси для пасти в Італії з’явилися лише у 1800 році і містили томати, базилік і сіль.
- Точну кількість видів пасти в Італії складно визначити, але їх є не менше 350.
Цікавий факт, що Італійці десятиліттями, а в деяких випадках і століттями розуміли, який вид пасти з чим поєднується, – і чогось у цій справі досягли.
Тому, перш ніж готувати, краще пошукати рецепти у нашому розділі “Рецепти“.
Однією з основних особливостей приготування пасти в Італії є ступінь готовності al dente, тобто “на зубок”. Це єдиний правильний стан пасти. Якісна паста має свій унікальний смак і, головне, текстуру, яку слід відчути. Вона не повинна бути “липкою” або заважати при їжі, але й не має бути перевареною і безсмаковною.