Паста Зодіак (Fusilli, Penne) 250 г
Морепродукти (креветки, мідії, кальмари) 300 г
Часник 2 зубчики
Вершки 20% (або 250 г томатного пюре) 200 мл
Біле сухе вино (за бажанням) 50 мл
Оливкової олії 2 ст. л.
Вершкове масло 30г
Тертий сир 30 г
Підготовка інгредієнтів
🔸 Очистіть креветки від панцира та видаліть кишкову вену. Якщо використовуєте мідії, промийте їх та перевірте, щоб не було пошкоджених мушель.
🔸 Наріжте кальмари кільцями.
🔸 Часник очистіть та дрібно наріжте.
Відварювання пасти
🔸 У великій каструлі доведіть до кипіння 2,5 л підсоленої води.
🔸 Додайте пасту Зодіак та відваріть до стану аль денте (на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці).
🔸 Злийте воду, залишивши 100 мл для соусу.
Приготування соусу
🔸 У глибокій пательні розігрійте оливкову олію та вершкове масло.
🔸 Додайте нарізаний часник і обсмажте 30 секунд до появи аромату.
🔸 Додайте морепродукти, обсмажте їх 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
🔸 Влийте вино та готуйте ще 2 хвилини, поки алкоголь випарується.
Об’єднання всіх компонентів
🔸 Додайте вершки (або томатне пюре) та 50 мл води від пасти. Перемішайте та доведіть до кипіння.
🔸 Приправте сіллю, перцем та гострим перцем за смаком.
🔸 Додайте відварену пасту в соус, добре перемішайте, щоб вона ввібрала всі аромати.
🔸 Посипте тертим пармезаном і рубаною зеленню.
Подача
🔸 Викладіть пасту на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню та ще трохи пармезаном.
🍷 Ідеально смакує з келихом білого вина.