Зворотній зв'язок

Ідеальна паста з морепродуктами від Зодіак

Складові

Паста Зодіак (Fusilli, Penne) 250 г

Морепродукти (креветки, мідії, кальмари) 300 г

Часник 2 зубчики

Вершки 20% (або 250 г томатного пюре) 200 мл

Біле сухе вино (за бажанням) 50 мл

Оливкової олії 2 ст. л.

Вершкове масло 30г

Тертий сир 30 г

Покроковий рецепт
  1. Підготовка інгредієнтів
    🔸 Очистіть креветки від панцира та видаліть кишкову вену. Якщо використовуєте мідії, промийте їх та перевірте, щоб не було пошкоджених мушель.
    🔸 Наріжте кальмари кільцями.
    🔸 Часник очистіть та дрібно наріжте.

  2. Відварювання пасти
    🔸 У великій каструлі доведіть до кипіння 2,5 л підсоленої води.
    🔸 Додайте пасту Зодіак та відваріть до стану аль денте (на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці).
    🔸 Злийте воду, залишивши 100 мл для соусу.

  3. Приготування соусу
    🔸 У глибокій пательні розігрійте оливкову олію та вершкове масло.
    🔸 Додайте нарізаний часник і обсмажте 30 секунд до появи аромату.
    🔸 Додайте морепродукти, обсмажте їх 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
    🔸 Влийте вино та готуйте ще 2 хвилини, поки алкоголь випарується.

  4. Об’єднання всіх компонентів
    🔸 Додайте вершки (або томатне пюре) та 50 мл води від пасти. Перемішайте та доведіть до кипіння.
    🔸 Приправте сіллю, перцем та гострим перцем за смаком.
    🔸 Додайте відварену пасту в соус, добре перемішайте, щоб вона ввібрала всі аромати.
    🔸 Посипте тертим пармезаном і рубаною зеленню.

  5. Подача
    🔸 Викладіть пасту на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню та ще трохи пармезаном.

    🍷 Ідеально смакує з келихом білого вина.