Пенне 250 гр.
Помідори чері 200 гр.
Песто (базиліковий) 4 ст.л.
Оливкова олія 2 ст.л.
Часник 2 зубчики
Сіль, перець За смаком
Тертий пармезан 50 г
Свіжий базилік для прикраси
Розігрійте духовку до 200°C. Помідори чері розріжте навпіл, викладіть на деко, збризніть оливковою олією, додайте подрібнений часник, сіль і перець. Запікайте 15-20 хвилин до м’якості та карамелізації.
Поки запікаються помідори, відваріть макарони до стану «аль денте» у підсоленій воді. Злийте воду, залишивши трохи для соусу.
Змішайте гарячі макарони з песто, додайте запечені помідори та трохи води від макаронів для отримання кремової текстури.
Подавайте страву, посипавши тертим пармезаном і свіжим базиліком.