Макарони (фігурні, наприклад спіральки) 300 гр.
Куряче філе 300 гр.
Цвітна капуста 200 гр.
Вершки (10-20%) 150 мл.
Сир пармезан (тертий) 50 гр.
Часник 2 зубчики.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Оливкова олія 2 ст. л.
Сіль, перець За смаком
Заморожений зелений горошок 100 гр.
Підготовка цвітної капусти:
Розберіть цвітну капусту на невеликі суцвіття. Відваріть у підсоленій воді 3-4 хвилини до напівготовності.
Обсмажуємо курочку:
Наріжте куряче філе кубиками, приправте сіллю, перцем і дрібкою мускатного горіха.
Обсмажте на розігрітій сковорідці з оливковою олією до рум’яної скоринки.
Готуємо вершковий соус:
У тій самій сковорідці обсмажте подрібнені цибулю та часник до м’якості.
Влийте вершки, доведіть до легкого кипіння, додайте тертий пармезан. Перемішуйте, поки соус не стане однорідним.
З’єднуємо компоненти:
Додайте до соусу відварену цвітну капусту, заморожений горошок і обсмажену курочку.
Відваріть макарони до стану аль денте, злийте воду й додайте пасту в сковорідку. Перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно вкрилися соусом.
Фінальні штрихи:
Розкладіть пасту по тарілках, посипте зеленню та додайте ще трохи тертого пармезану для завершення.
Корисно та смачно: Ця паста з цвітною капустою — справжній баланс смаку та користі. Легка, поживна і надзвичайно смачна, вона подарує енергію, якої так бракує в передноворічні дні. Смачного! 🎅