Макарони ракушки від "Зодіак" 250 гр
Молоко 500 мл
Вершковий крем-сир 200 гр
Вершкове масло 20 гр
Борошно 2 ст. л.
Тертого сиру гауда 100 гр
Тертого сиру пармезан 50 гр
Мускатного горіха 1/4 ч.л
Панірувальних сухарів 1 ст. л
Часник 4 зуб
Тим'ян 2 гілочки
Готуйте макарони в підсоленій воді 5 хв. Злийте воду, та збережіть 1 стакан.
На пательні ( можна взяти відразу, яку можна ставити в духовку), на середньому вогні обсмажте подрібнений часник, добавте тим’ян.
Туди ж додайте вершкове масло. Як розтане – додайте борошно і перемішуйте. Збавте вогонь до мінімуму.
Вливайте молоко на пательню невеликими порціями, постійно помішуючи.
Добавте вершковий крем-сир і ретельно перемішайте.
Добавте відварені макарони, 3/4 твердого сиру та пармезан, перемішайте. Соусу має бути багато, якщо потрібно додайте воду з макарон.
Перекладіть макарони в форму для запікання, якщо потрібно або прямо в сковороді розрівняйте пасту, присипте сухарями та сиром, який залишився.
Поставте в розігріту духовку до 180С на 15 хв.
Перед подачею прикрасьте свіжим тим’яном. Смакуйте відразу!