Макарони Зодіак "Спіральки" 300 гр.
Свіжа моцарелла 200 гр.
Свіжі помідори 400 гр.
Часник 3 зуб
Свiжий базилiк 1 пуч.
Тертий пармезан 100 гр.
Приготування пасти:
Зваріть пасту у великій кількості підсоленої води відповідно до інструкцій на упаковці до стану альденте.
Приготування соусу:
Помідори наріжте кубиками, якщо ви використовуєте свіжі помідори. Якщо консервовані – подрібніть їх.
Часник почистьте та дрібно наріжте.
У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
Додайте часник і обсмажте його до золотистого кольору (близько 1-2 хвилин).
Додайте помідори до сковороди, посоліть і поперчіть за смаком. Тушкуйте на середньому вогні близько 10-15 хвилин, поки соус трохи загусне.
Фінальні штрихи:
Моцареллу наріжте невеликими кубиками або розірвіть на шматочки.
Коли паста звариться, злийте воду та додайте її до сковороди з соусом.
Добре перемішайте, щоб паста рівномірно покрилася соусом.
Додайте моцареллу і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини, поки моцарелла трохи розплавиться.
Зніміть сковороду з вогню і додайте свіжий базилік.
Подача:
Розкладіть пасту на тарілки, посипте тертим пармезаном за бажанням.
Подавайте одразу ж, поки страва гаряча і сир розплавлений.
Смачного!