Паста 400 гр.
Яловичий фарш 500 гр.
Цибуля 2 шт.
Часник 1 зуб.
Томати 400 гр.
Орегано 1 ч.л.
Базилік 1 ч.л.
Сіль і перець За смаком
Оливкова олія 50 мл.
Тертий пармезан 150 гр.
Свіжий базилік Декiлька листкiв
У великій каструлі закип’ятіть підсолену воду. Додайте пасту і варіть до стану аль денте згідно з інструкціями на упаковці. Потім злийте воду і відкладіть пасту вбік.
У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте до м’якості, близько 5 хвилин.Додайте часник і смажте ще 1 хвилину до появи аромату. Додайте яловичий фарш. Обсмажуйте, розбиваючи його ложкою на дрібні шматочки, поки фарш не підрум’яниться і не буде готовий, близько 7-10 хвилин. Додайте томатну пасту, перемішайте і готуйте 2 хвилини. Додайте нарізані томати або томати у власному соку, сушений орегано і базилік. Приправте сіллю і перцем за смаком. Зменшіть вогонь до слабкого і тушкуйте соус близько 15-20 хвилин, час від часу помішуючи.
Додайте готову пасту в сковороду з соусом і добре перемішайте, щоб паста рівномірно покрилася соусом.
Подавайте пасту гарячою, посипавши тертим пармезаном і прикрасивши свіжим базиліком за бажанням.