Паста Penne 300 г
Великий баклажан 1 шт.
Червоний болгарський перець 1 шт.
Помідори 2-3 шт.
Зубчики чесноку 3 шт.
Оливкова олія 2 ст.л
Iталійськi трави 1 ч. л
Сіль і перець За смаком
Розігрійте духовку до 200 °C. Баклажан наріжте кубиками, перець – смужками. Викладіть овочі на противень, полийте оливковою олією, приправте солью, перцем та італійськими травами. Запікайте 20-25 хвилин|мінути| до золотистого кольору.
Тим часом відваріть пасту у підсоленій воді до стану al dente, дотримуючись інструкцій на упаковці.
Наріжте помідори кубиками, подрібніть чеснок. На сковороді розігрійте трохи олії, обмастіть чеснок до аромату, потім додайте помідори. Готуйте на середньому вогні 5-7 хвилин, доки помідори не стануть м’якими.
Додайте запечені овочі до сковороди із томатами, перемішайте. Потім додайте пасту, ретельно змішайте всі інгредієнти та прогрійте 1-2 хвилини.
Подавайте пасту гарячою, посипавши тертим сиром та свіжим базиліком.
Порада: Для додаткового смаку можна додати трохи чилі чи каперсів!