Макарони Зодiак пiр'я 500 гр.
Яловичий фарш 500 гр.
Яйца 2 шт.
Тертий пармезан 1/2 склянки.
Молоко 1/4 склянки.
Часник 2 зуб.
Оливкова олiя 2 ст. ложки.
Сушений орегано 1 ч. ложка.
Сушений базилік 1 ч. ложка.
Томатна паста 3 ст. ложки.
Лук 1 шт.
Приготування фрикадельок:
У великій мисці змішайте панірувальні сухарі і молоко, дайте постояти 5 хвилин.
Додайте яловичий фарш, яйце, пармезан, часник, петрушку, сіль і перець. Ретельно перемішайте руками до однорідності.
Сформуйте невеликі фрикадельки (приблизно 2,5 см в діаметрі).
Обсмажування фрикадельок:
Обсмажування фрикадельок:
У великій сковороді на середньому вогні розігрійте трохи оливкової олії.
Обсмажуйте фрикадельки партіями до золотистої скоринки з усіх боків, приблизно 5-7 хвилин. Перекладіть обсмажені фрикадельки на тарілку і відкладіть убік.
Приготування томатного соусу:
У тій самій сковороді, додайте ще трохи оливкової олії, якщо необхідно. Обсмажте цибулю до прозорості, приблизно 5 хвилин.
Додайте часник і готуйте ще хвилину.
Влийте подрібнені помідори, додайте томатну пасту, цукор, орегано, базилік, лавровий лист, сіль і перець. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте соус на повільному вогні 15-20 хвилин.
З’єднання фрикадельок з соусом:
Поверніть фрикадельки в сковороду з томатним соусом. Тушкуйте на повільному вогні ще 10-15 хвилин, поки фрикадельки не будуть повністю готові.
Приготування пасти:
У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Додайте пасту і готуйте до стану “аль денте” згідно з інструкціями на упаковці.Злийте воду і поверніть пасту в каструлю.
Подача:
Подавайте пасту, зверху поливаючи томатним соусом з фрикадельками.
За бажанням, посипте тертим пармезаном і свіжою петрушкою.