Зворотній зв'язок

Класичний рецепт пасти з фрикадельками в томатному соусі

Складові

Макарони Зодiак пiр'я 500 гр.

Яловичий фарш 500 гр.

Яйца 2 шт.

Тертий пармезан 1/2 склянки.

Молоко 1/4 склянки.

Часник 2 зуб.

Оливкова олiя 2 ст. ложки.

Сушений орегано 1 ч. ложка.

Сушений базилік 1 ч. ложка.

Томатна паста 3 ст. ложки.

Лук 1 шт.

Покроковий рецепт
  1. Приготування фрикадельок:

    У великій мисці змішайте панірувальні сухарі і молоко, дайте постояти 5 хвилин.
    Додайте яловичий фарш, яйце, пармезан, часник, петрушку, сіль і перець. Ретельно перемішайте руками до однорідності.
    Сформуйте невеликі фрикадельки (приблизно 2,5 см в діаметрі).
    Обсмажування фрикадельок:

  2. Обсмажування фрикадельок:

    У великій сковороді на середньому вогні розігрійте трохи оливкової олії.
    Обсмажуйте фрикадельки партіями до золотистої скоринки з усіх боків, приблизно 5-7 хвилин. Перекладіть обсмажені фрикадельки на тарілку і відкладіть убік.

  3. Приготування томатного соусу:

    У тій самій сковороді, додайте ще трохи оливкової олії, якщо необхідно. Обсмажте цибулю до прозорості, приблизно 5 хвилин.
    Додайте часник і готуйте ще хвилину.
    Влийте подрібнені помідори, додайте томатну пасту, цукор, орегано, базилік, лавровий лист, сіль і перець. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте соус на повільному вогні 15-20 хвилин.

  4. З’єднання фрикадельок з соусом:

    Поверніть фрикадельки в сковороду з томатним соусом. Тушкуйте на повільному вогні ще 10-15 хвилин, поки фрикадельки не будуть повністю готові.

  5. Приготування пасти:

    У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Додайте пасту і готуйте до стану “аль денте” згідно з інструкціями на упаковці.Злийте воду і поверніть пасту в каструлю.

  6. Подача:

    Подавайте пасту, зверху поливаючи томатним соусом з фрикадельками.
    За бажанням, посипте тертим пармезаном і свіжою петрушкою.