Зворотній зв'язок

Пенне с классичним томатним соусом

Складові

Паста пенне 400 гр.

Консервованi томати у власному соку 800 гр.

Оливкової олія 2 ст.л.

Велика цибулина 2 шт.

Часник 3 зуб

Цукор 2 ч.л

Сіль та свіжомелений чорний перець За смаком

Свіжий базилік Кілька листків

Тертий пармезан 150 гр.

Покроковий рецепт
  1. Якщо використовуєте свіжі помідори, зробіть хрестоподібні надрізи на їх верхівках, опустіть їх на кілька секунд у кип’яток, а потім у крижану воду. Зніміть шкірку і наріжте кубиками. Якщо використовуєте консервовані томати, просто подрібніть їх у блендері або руками.

  2. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і готуйте до прозорості, приблизно 5-7 хвилин. Додайте нарізаний часник і готуйте ще 1-2 хвилини, поки не з’явиться аромат. Додайте подрібнені томати (якщо використовуєте свіжі, додайте трохи томатного соку або води) і розімніть їх ложкою або виделкою. Додайте цукор, сіль та перець за смаком. Зменште вогонь і залиште соус кипіти на повільному вогні приблизно 20-30 хвилин, періодично помішуючи, поки соус не загусне. Наприкінці додайте свіжий базилік або орегано.

  3. Варіть пасту у великій каструлі з підсоленою водою згідно з інструкціями на упаковці до стану “аль денте”. Злийте воду, залишивши трохи (приблизно 1 склянку) води від варіння пасти на випадок, якщо соус потрібно буде трохи розвести.

  4. Додайте приготовлену пасту до сковороди з соусом і добре перемішайте, щоб паста повністю вкрилася соусом. Якщо соус занадто густий, додайте трохи води від варіння пасти. Прогрійте все разом на середньому вогні ще 1-2 хвилини.

  5. Подавайте пасту з томатним соусом, посипавши тертим пармезаном і прикрасивши свіжими листками базиліку за бажанням.

    Смачного!